Munkalehetőség

Cégleírás

Alapelvünk: Mi gasztronómiai élményeket is nyújtunk, nem csak fokhagymás ízeket.

1. Családi vállalkozásként 1986 óta foglalkozunk konyhakészre tisztított fokhagyma feldolgozással és forgalmazással. Tevékenységünket a nulláról kezdtük.

2. A DOMI Tisztított Fokhagyma KFt.-t 1996-ban Domonkos István alapította. A cég nem része semmilyen csoportnak és nem is szándékozunk azzá válni.

3. Jelenleg bejelentett dolgozói létszáma két telephelyünkön összesen 13 fő.

4. A vezetőség a családi jellegből adódóan: Domonkos István ügyvezető és Domonkos Istvánné ügyvezető helyettes

5. A cég fő tevékenysége a konyhakészre tisztított fokhagyma gerezd gyártása, forgalmazása, friss és fagyasztott formában.
A 2010 évtől tevékenységünket kibővítettük Zúzott fokhagyma termékekkel, melyekre 2013-ban elnyertük az OMÉK Termék Nagydíját. A 2020-as évben közkedvelt fokhagyma étrend kiegészítő termékekkel is bővítettük kínálatunkat.

6.  Jelenlegi forgalmunk jóval meghaladja a 200 millió forintot, pénzügyi teljesítésünk az elmúlt 3-5 évben kb. 50%-kal nőtt.

7. Magyarországon ezzel a technológiával más nem rendelkezik. Teljes belföldi igényt ki tudjuk elégíteni. Magyarországon a legjobb minőséget produkáló cégek között szerepelünk. Erős versenytársunk a kínai fokhagyma termékek, amelyek jelentős befolyással bírnak az árakra, és ez sok esetben a belföldi ellátásra is rányomja bélyegét.

8. Az elkövetkező években legfontosabb törekvésünk a gyártási folyamatok optimalizálása, a meglévő vevők megtartása, új vevőkör kibővítése, új étrend kiegészítő termékek bevezetése nemzetközi kapcsolatok kiépítésével.
Cégünk folyamatosan fejlődik, köszönhetően mind a vezetőség, mind a munkatársak lelkiismeretes munkájának. A családi vállalkozás jellege biztosítja az átláthatóságot, az itt dolgozók megélhetését.

9. Munkamódszereink a hatékonyságot és a lelkiismeretes munkát tartják szem előtt. Törekszünk arra, hogy minden dolgozónk, aki a cég érdekét tartja elsődlegesnek, megtalálja a számítását is. A családi vállalkozás a családias cégvezetési stílust igyekszik követni. Egy mindenkiért, mindenki egyért.

10. Vevőkörünk: Húsüzemek, konzervüzemek, üzemi nagykonyhák, vagy oda beszállító cégek. A fokhagyma kapszula termékcsalád bevezetésével a vevőkört a magánszemélyek felé is jelentős mértékben ki tudjuk bővíteni.

11. Munkatársainknak segítőkész csapatmunkát, megbecsülést kínálunk a lelkiismeretes, kemény, nehéz, sokszor monoton munkájukért cserébe.

Munkakör leírása

Munkakör célja: Hatékony, zökkenőmentes termelés végzése, és a munkafolyamatok leszervezése, irányítása.

A gyártási folyamat egyműszakos, a kezdés általában reggel ½ 6 vagy 6 órakor kezdődik. A kezdési időpontot a gyártásvezetővel kell egyeztetni. A műszak befejezése általában délután 3-4 óra, a munka mennyisége szerint. Esetenként a rendelési mennyiségektől függően, évi egy-két alkalommal szükség lehet a plusz műszakra szombatonként.

1. Munkakör megnevezése: Gyártósori betanított fizikai munka, valamint a termelési folyamatok levezetése. Ez egy felelősség teljes munkakör, mely a cég, és a munkatársak számára létfontosságú tevékenység.

2.  Az előállított tisztított fokhagyma gerezdnek a piaca biztosított, az eltelt több mint 20 év alatt az eladott mennyiség vagy megmaradt, vagy nőtt. A vevőkör: Húsüzemek, konzervüzemek, nagykonyhák, éttermek. A termékeladásunk több, mint 60%-a tisztított fokhagyma gerezd, ezért fontos a gyártási folyamatok optimális levezetése.

3. A munkakör természetes része a gyártási folyamatnak.

A munkatárs feladata többek között:

 • A válogató szalagra felkerülő fokhagyma előkészítése az aktuális feladatoknak megfelelően: A hűtőkonténerekből a 20 kg-os zsákok berakása a szárítókamrába, száradás után onnan kirakása, és a roppantó gépsorhoz előkészítése.
 •  A válogató szalagon végzett munkákban való aktív részvétel. A válogató szalagon történik a hibás gerezdek kiválogatása. Itt fontos a gyors és precíz válogatás, és a szalagmunkából adódó monotonitás tűrés.
 •  A válogató szalagról lekerülő termék mozgatása, tálcázása, szárító kamrába helyezése.
 •  Szárító kamrából az alapanyag roppantó gépre rakása, válogató szalagon anyag válogatása, hibamentesítése, hibás gerezdek kiválogatása, ládázása, rendszerezése.
  Itt is fontos a gyors és precíz válogatás, és a szalagmunkából adódó monotonitás tűrés.
 •  Késztermék hűtő kamrába tolása.
 •  Porszűrő zsákok szükség szerinti cseréje, ha szükséges, akkor szájmaszkban.
 • Roppantó és tisztító gépek kezelése, üzemeltetése.
 • A gyártási folyamat leszervezése, levezénylése, kontrolálása a termelés vezetővel.
 • Napi gyártási kapacitás 1 tonna.
 • A gyártási folyamat során ezt a mennyiséget 3-4 szer kell megmozgatni, mire készterméket kapunk. Ekkora alapanyag tömeget kell mozgatni naponta, de maximum 15-20 kg. os egységekben. Ezzel a kihívással számolnia kell.

Ez a munkaterület megüresedett, ezért keresünk erre a feladatra potenciális munkatársat.

Munkáján, és a termelés vezetővel való együttműködésén az egész napi termelési mennyiség múlhat, ezért ez alapvető fontosságú. Tudnia kell ezért a mindennapi folyamatos és minőségi munkavégzéshez a szervezési feladatokat egyeztetnie a munkatársaival is.

Későbbiekben a Poszt szó jelentése: Betöltött állás egy vállalkozásban vagy szervezetben, illetve az álláshoz, beosztáshoz tartozó feladatkör és annak végzési helye.

A ládák, zsákok tömege meghaladja a 20 kg-ot, és ezt a súlyt naponta sokszor kell emelgetni, mozgatni, ezért a mindennapi árumozgatáshoz szükséges a jó fizikum. A válogató szalagon a gerezdek válogatásához szükséges az ügyes és gyors kézimunka.

4. Ez a poszt betanított munka, szaktudást nem igényel. A cég, és dolgozói mindent el fognak követni annak érdekében, hogy az ide kerülő új munkatárs mielőbb megtanulja és hatékonyan tudja végezni a munkáját.

5. A poszt betöltéséhez megkívánt az eddigi fizikai munkák során, vagy csapatmunkában szerzett tapasztalat. A jól végzett munkája megalapozza a csapat mindennapi elvárt gyártási mennyiség elérését.

6. A poszt betöltése előtt a munkatárs a teljes gyártási folyamat lépéseit, gépek kezelésének módját el fogja végezni, hogy teljes képet kapjon az egyes posztok gyártásban betöltött szerepéről.

7. A későbbiekben, amennyiben a fenti feladatokat maradéktalanul el tudja végezni, lehetősége nyílik zúzott fokhagyma termékek gyártásában részt venni a megadott receptúrák szerint, megtanulni a tubusos, tasakos termékek gyártását, és a gépek kezelését is.

8. Mivel a tevékenységet a dolgozók csoportban végzik, alapvető dolog a csapatszellem, hogy a többiekkel összhangban tudja munkáját végezni. Elvárjuk a posztot betöltő munkatárstól hogy a cég érdekeit, céljait elfogadva, legjobb tudása szerint végezze feladatát. Elvárjuk, hogy a munkahelyi gyártási folyamatokat végző munkatársai munkáját ugyanúgy segítse elő, mint ahogy ők is segítik munkáját.

9. A cég a tisztességes, és jól végzett munkáért cserében megbecsüli munkatársait.

 • A fizetett pihenőidőt, ebédidőt nem kell ledolgozni.
 • A védőfelszerelést, munkaruhát a cég biztosítja.
 • A védőital, kávé fogyasztása térítésmentes.
 • A megbeszélt órákon felüli túlórapótlék +50% os.
 • Az esetleges hétvégi (csak szombati) munka teljes óraszámban +50% os túlóra pótlékkal kerül elszámolásra.

10. A díjazási rendszer nem a cégnél eltöltött időtől függ, hanem az elvégzett munka mennyiségétől, minőségétől. A kiemelkedő teljesítményt, hozzáállást a bérezésben is érvényesítjük. Mindenkinek lehetőséget biztosítunk, hogy fejlődjön, és ha többre képes, ezt bizonyíthassa is.

Amelyik munkatársunk az egész évben becsülettel, odaadóan végezte munkáját, munkája értékének megfelelően év végi jutalomban részesül.

Domonkos István ügyvezető

Scroll to Top
Scroll to Top