Hozzávalók:
- 500g (6 szelet) őzgerinc szeletelve
- 50g fűszerezett zúzott fokhagyma grillekhez és sültekhez(egy tasak)
- 3-6 gerezd fekete fokhagyma
- egy darab kaliforniai paprika
- egy zacskó saláta
- egy zacskó céklacsíra, vagy búzacsíra
- egy szál újhagyma
Elkészítés:
Tűzzük egy-egy nyársra két-két őzgerinc szeletet, köztük feltűzve 1-2 gerezd fekete fokhagymával.
Kenjük be ízlés szerint a hús mindkét oldalát a fűszerezett zúzott fokhagymával.
Amennyiben van időnk, tegyük a hűtőbe pácolódni 1-2, maximum 12 órára.
Pihentetés után süssük meg forró olajban, serpenyőben.
Csináljunk egy salátamixet, ízlés szerinti arányban összekeverve a csíkozott kaliforniai paprikát, a felkarikázott újhagymát, a salátát és a csírát.