Cukkinis lepény fokhagymás mártogatóssal

Fedezd fel a cukkini lepény szuper lehetőségeit, és engedd, hogy az egészség és az íz összetalálkozzanak egy tányéron! Ezzel a recepttel nem csak az étrended gazdagodik, hanem a kulináris élményeid is új szintre emelkednek.

Hozzávalók

  • 300 g cukkini
  • 200 g finom zabpehely
  • Domi Prémium zúzott fokhagyma 
  • 1 db kis pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 tk. szárított majoránna
  • ½ tk. őrölt szerecsendió 
  • 50 g vaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk meg a cukkinit, reszeljük le és sózzuk be. Hagyjuk állni fél órát, majd nyomkodjuk ki a levét.
  2. Keverjük össze a cukkinit zabpehellyel és a tojással.
  3. Keverjük hozzá 1 teáskanálnyi zúzott fokhagymát, és ízesítsük a felsorolt fűszerekkel.
  4. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat.
  5. A tésztából formáljunk lepényeket, majd közepes lángon süssük meg mindkét oldalukat.
  6. A kész lepényeket hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt keverjünk össze a tejfölt 2 teáskanálnyi zúzott fokhagymával és tálaljuk a lepények mellé.
TIPP
Előmelegített sütőben is süthetjük, sütőpapírral lefedett sütőlapon 170-180 °C-on kb. 25 percig.

Jó étvágyat!

Ajánljuk hozzá:

Scroll to Top
Scroll to Top