Sütőtökös, lilakáposztás libasült

Márton napja, november 11., a szüreti időszak végének és a tél kezdetének szimbóluma. Az ősi hagyományok szerint ezen a napon ünnepeljük Szent Márton, a segítőkészség és jóság védőszentjét, aki életében mindig a szegények és rászorulók segítésére törekedett. Ennek örömére hoztuk el nektek legújabb receptünket, amiről elöljáróban csak annyit, hogy nem csak Márton napra ajánljuk..

Hozzávalók (4 fő részére)

Hozzávalók a liba sütéséhez:

  •  4 közepes libacomb
  • 10 dkg libazsír
  • só, bors
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • kisebb sütőtök

Hozzávalók a párolt káposztához:

  • 50 dkg vöröskáposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 2 dkg só
  • fél dl borecet
  • 1 kávéskanálnyi örölt kömény
  • 10 dkg zsír

Elkészítés

    • Libacombot megtisztítjuk és fűszerezzük.
    • A sütőtököt, a fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, majd a libazsírral együtt a tepsibe pakoljuk őket.
    • Erre rakjuk a már fűszerezett libacombokat.
    • 150 fokon, 1,5 -2 órán át sütjük , közben többször meglocsoljuk a hús szaftjával, amíg porhanyós nem lesz.
    • Amíg sül a comb, készítsük el a lilakáposztát.
    • A káposztát tisztítjuk, és legyaluljuk vékony csíkokra.
    • A vöröshagymát apróra vágjuk.
    • Libazsíron a vöröshagymát  aranysárgára pirítjuk, majd a káposztát hozzárakjuk.
    • Fűszerezzük, és felöntjük ecettel és vörösborral.
    • Közepesen puhára pároljuk.
    • Ezután a bőrös libacombokat 220 fokon  pirosra sütjük.

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top