Hozzávalók
- 5 gerezd fekete fokhagyma
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál citromlé
- ¼ teáskanál só
- ¾ csésze semleges ízű olaj (például növényi olaj vagy szőlőmagolaj)
Elkészítés
- Egy villával pépesítsd össze a fekete fokhagymát, amíg pasztát nem kapsz.
- Külön, egy közepes méretű tálban habverővel keverd össze a tojássárgáját, a dijoni mustárt, a citromlevet és a sót.
- Nagyon lassan, cseppenként kezd el hozzáadni az olajat a tojásos keverékhez, miközben folyamatosan és erőteljesen kevered a habverővel. Ez egy emulziót hoz létre, amely kezdetben lassan sűrűsödik, majd egyre gyorsabban.
- Amikor már körülbelül ¼ csésze olajat hozzáadtál, gyorsíthatsz a tempón.
- Miután hozzáadtál körülbelül ½ csésze olajat, még gyorsabb ütemben dolgozhatsz.
- Ha a majonéz túl sűrűvé válik, miután az összes olajat belekeverted, adj hozzá 1 teáskanál vizet, amíg el nem éred a kívánt állagot.
- Keverd bele a fekete fokhagyma pasztát, majd hagyd állni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.