Fűszeres kebab tortillában

Néha elég egyetlen harapás, hogy egy másik világba találjuk magunkat. Ez a fűszeres, zamatos kebab éppen ilyen: tortilla, benne szaftos, fűszeres darált hús rudak, ropogós zöldségek és friss saláta – minden falatban egy csipet Közel-Kelet. Tökéletes választás egy baráti összejövetelre, gyors vacsorára vagy akár hétvégi lakomára. Készítsd el otthon, és varázsolj egy kis egzotikus hangulatot a konyhádba!


Hozzávalók:

A húshoz (kebabhoz):

  • 500 g darált marhahús vagy bárány (vagy vegyes)
  • 1 kis fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 kis piros kaliforniai paprika, apróra vágva
  • 1 közepes répa, reszelve (opcionális)
  • 1 evőkanál friss petrezselyem, aprítva
  • kb. 100 g Domi gyros fűszerezésű zúzott fokhagyma
  • Só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj a sütéshez

A tálaláshoz:

  • Tortilla lapok vagy arab kenyér
  • Friss saláta levelek
  • Aprított lilakáposzta vagy káposztasaláta
  • Sült kaliforniai paprika kockák
  • Joghurtszósz, fokhagymás szósz vagy csípős szósz (opcionálisan)

Elkészítés:

  • A húsos keverék: Egy nagy tálban keverd össze a darált húst az aprított zöldségekkel és a zúzott fokhagymával. Dolgozd jól össze, majd formálj belőle hosszúkás rudakat (mint egy mini kolbászt vagy cevapcici).
  • Sütés: Egy grillserpenyőben vagy sütőben (200°C-on kb. 20 perc) süsd meg őket, amíg szépen megpirulnak kívül, de belül szaftosak maradnak.
  •  Tálalás: Melegítsd meg a tortilla lapokat, majd töltsd meg őket salátával, káposztával, paprikával és a sült kebabbal. Locsold meg szósszal, hajtsd félbe vagy tekerd fel. Kínálhatsz mellé fűszeres joghurtot, hummuszt vagy akár sült krumplit is.
Scroll to Top
Scroll to Top