Néha elég egyetlen harapás, hogy egy másik világba találjuk magunkat. Ez a fűszeres, zamatos kebab éppen ilyen: tortilla, benne szaftos, fűszeres darált hús rudak, ropogós zöldségek és friss saláta – minden falatban egy csipet Közel-Kelet. Tökéletes választás egy baráti összejövetelre, gyors vacsorára vagy akár hétvégi lakomára. Készítsd el otthon, és varázsolj egy kis egzotikus hangulatot a konyhádba!
Hozzávalók:
A húshoz (kebabhoz):
- 500 g darált marhahús vagy bárány (vagy vegyes)
- 1 kis fej vöröshagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 kis piros kaliforniai paprika, apróra vágva
- 1 közepes répa, reszelve (opcionális)
- 1 evőkanál friss petrezselyem, aprítva
- kb. 100 g Domi gyros fűszerezésű zúzott fokhagyma
- Só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj a sütéshez
A tálaláshoz:
- Tortilla lapok vagy arab kenyér
- Friss saláta levelek
- Aprított lilakáposzta vagy káposztasaláta
- Sült kaliforniai paprika kockák
- Joghurtszósz, fokhagymás szósz vagy csípős szósz (opcionálisan)
Elkészítés:
- A húsos keverék: Egy nagy tálban keverd össze a darált húst az aprított zöldségekkel és a zúzott fokhagymával. Dolgozd jól össze, majd formálj belőle hosszúkás rudakat (mint egy mini kolbászt vagy cevapcici).
- Sütés: Egy grillserpenyőben vagy sütőben (200°C-on kb. 20 perc) süsd meg őket, amíg szépen megpirulnak kívül, de belül szaftosak maradnak.
- Tálalás: Melegítsd meg a tortilla lapokat, majd töltsd meg őket salátával, káposztával, paprikával és a sült kebabbal. Locsold meg szósszal, hajtsd félbe vagy tekerd fel. Kínálhatsz mellé fűszeres joghurtot, hummuszt vagy akár sült krumplit is.