Elérkezett az év legmisztikusabb időszaka, és vele együtt valami igazán különleges csemege is! Készülj fel egy kísértetiesen finom élményre, mert ez a „Fekete Kísértet” brownie nem csak a szemeket, de az ízlelőbimbókat is rabul ejti. A fekete fokhagyma felerősíti a kakaó gazdagságát és titokzatos édes, umami mélységet ad neki, ami garantálja a meglepetést Halloween éjszakáján.
Hozzávalók:
- 10 gerezd Domi Fekete fokhagyma gerezd (pépesítve)
- 150 g étcsokoládé (min. 60% kakaótartalmú)
- 100 g vaj
- 2 nagy tojás
- 100 g kristálycukor
- 50 g barna cukor (ez adja a rágós textúrát)
- 70 g liszt
- 20 g kakaópor
- 1/2 teáskanál só
Elkészítés:
- Olvaszd fel a vajat és az étcsokoládét egy hőálló edényben, vízgőz felett. Keverd simára, majd vedd le a tűzről.
- Keverd hozzá az olvadt csokoládéhoz a pépesített fekete fokhagymát. Jól dolgozd össze, amíg a fekete krém teljesen elkeveredik.
- Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat, a kristálycukrot és a barna cukrot.
- Forgasd bele a cukros tojáshabba a fokhagymás-csokoládés keveréket.
- Szitáld hozzá a lisztet, a kakaóport és a sót. Keverd össze, amíg éppen összeáll (ne keverd túl!).
- Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt kb. 20×20 cm-es tepsibe. Süsd előmelegített sütőben (180°C) 20-25 percig. Akkor jó, ha a szélei megszilárdulnak, de a közepe még kissé lágy.
Halloween-i Tálalási Tipp:
- „Föld Szíve”: A sötét, fekete brownie-t vágd apró négyzetekre, és szórd meg egy kis porcukorral vagy kakaóporral, hogy borzongató, „poros” hatást keltsen.
- „Díszítés”: Tálalhatod fekete ételfestékkel színezett krémsajttal, amit zsákból pókháló mintára csíkolsz rá.
- „Hátborzongató Csontvázak”: Helyezz a szeletekre gumicukor csontvázakat vagy pókokat a vizuális poén kedvéért!