„Fekete Kísértet” Brownie Fekete Fokhagymával

Elérkezett az év legmisztikusabb időszaka, és vele együtt valami igazán különleges csemege is! Készülj fel egy kísértetiesen finom élményre, mert ez a „Fekete Kísértet” brownie nem csak a szemeket, de az ízlelőbimbókat is rabul ejti. A fekete fokhagyma felerősíti a kakaó gazdagságát és titokzatos édes, umami mélységet ad neki, ami garantálja a meglepetést Halloween éjszakáján.

Hozzávalók:

  • 10 gerezd Domi Fekete fokhagyma gerezd (pépesítve)
  • 150 g étcsokoládé (min. 60% kakaótartalmú)
  • 100 g vaj
  • 2 nagy tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 50 g barna cukor (ez adja a rágós textúrát)
  • 70 g liszt
  • 20 g kakaópor
  • 1/2 teáskanál só

Elkészítés:

  1. Olvaszd fel a vajat és az étcsokoládét egy hőálló edényben, vízgőz felett. Keverd simára, majd vedd le a tűzről.
  2. Keverd hozzá az olvadt csokoládéhoz a pépesített fekete fokhagymát. Jól dolgozd össze, amíg a fekete krém teljesen elkeveredik.
  3. Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat, a kristálycukrot és a barna cukrot.
  4. Forgasd bele a cukros tojáshabba a fokhagymás-csokoládés keveréket.
  5. Szitáld hozzá a lisztet, a kakaóport és a sót. Keverd össze, amíg éppen összeáll (ne keverd túl!).
  6. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt kb. 20×20 cm-es tepsibe. Süsd előmelegített sütőben (180°C) 20-25 percig. Akkor jó, ha a szélei megszilárdulnak, de a közepe még kissé lágy.

Halloween-i Tálalási Tipp:

  • „Föld Szíve”: A sötét, fekete brownie-t vágd apró négyzetekre, és szórd meg egy kis porcukorral vagy kakaóporral, hogy borzongató, „poros” hatást keltsen.
  • „Díszítés”: Tálalhatod fekete ételfestékkel színezett krémsajttal, amit zsákból pókháló mintára csíkolsz rá.
  • „Hátborzongató Csontvázak”: Helyezz a szeletekre gumicukor csontvázakat vagy pókokat a vizuális poén kedvéért!
Scroll to Top
Scroll to Top