Ez a pástétom sötét színével és gazdag ízével tökéletesen illeszkedik a Halloween misztikus hangulatához.
A fekete fokhagyma és a kecskesajt pikáns-umami párosítása, füstös fűszerekkel megbolondítva – igazi különlegesség.
Hozzávalók:
- 8-10 gerezd Domi Fekete Fokhagyma (puha, enyhén édes ízért)
- 200 g puha krémes kecskesajt (pl. rolád vagy tégelyes)
- 100 g natúr krémsajt (pl. Philadelphia, ami krémesíti)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál füstölt paprika (a mély, őszi ízért)
- Egy csipet Cayenne bors (opcionális, de ad egy kis „csípést”)
- Só és bors ízlés szerint
- Tálaláshoz: Sötét színű chips vagy fekete/szezámmagos keksz, perec.
Elkészítés:
- A fekete fokhagyma gerezdeket villával pépesítsd el egy kisebb tálban.
- Egy nagyobb tálban keverd össze a pépesített fekete fokhagymát a puha kecskesajttal, a natúr krémsajttal és az olívaolajjal. Keverd addig, amíg egyenletes, sötétszürke vagy enyhén fekete krémet nem kapsz.
- Keverd hozzá a füstölt paprikát, a Cayenne borsot, sót és frissen őrölt fekket borsot. Kóstold meg, és ha szükséges, igazítsd az ízeket.
- Tedd a pástétomot hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek és a krém kellően megdermedjen a könnyebb tálaláshoz.
Halloween-i Tálalási Tipp
A pástétom sötét színe önmagában is hátborzongató, de a tálalással még ijesztőbbé teheted:
- „Kísérteties Szem”: Formázd a pástétomot egy lapos tálon vagy deszkán kör alakúra. A közepére helyezz egy fél, zöld olajbogyót, vagy egy vastagabb szelet fekete olajbogyót, mint pupillát. Köré szúrhatsz vékonyra vágott piros kaliforniai paprika csíkokat, mint „erek”.
- „Pókhálós Minta”: A pástétom felületére vékonyan csorgass felolvasztott natúr krémsajtot vagy tejfölt spirál alakban. Egy fogpiszkálóval húzz vonalakat a spirál közepétől kifelé, így pókháló mintát kapsz.
- „Csont Falatkák”: Tálalj vékonyra vágott zöldségeket és sós kekszeket (különösen a sötét, fekete szezámmagos vagy rozmaringos változatok illenek a témához) a pástétom mellé.