A legfinomabb Domi spagetti

Szerintünk nincs olyan ember a Földön, aki ne szeretné a bolognai spagettit. Szuper receptet hoztunk el nektek, amit ugyancsak a terméktesztelés során kaptunk Enikőtől. Próbáljátok ki ti is, nem fogtok csalódni! 😉

Hozzávalók

  • 40 dkg darált marhahús
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 10 dkg szalonna
  • 5 dkg zeller
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db vöröshagyma
  • Domi zúzott fokhagyma
  • 1 ek. cukor
  • 2 ek. olaj
  • tetszés szerint egy pici fahéj
  • bazsalikom
  • oregánó
  • só, bors
  • bors
  • 1 csomag spagetti

Elkészítés

 
  1. Pirítsd meg a szalonnát, addig amíg zsírt nem enged, majd dinszteld meg rajta az aprított vöröshagymát.
  2. A zellert és a sárgarépát vágd fel apróra, majd add hozzá a hagymához.
  3. Ha kicsit puhultak már a zöldségek add hozzá a darálthúst is és jól keverd el.
  4. Öntsd rá a paradicsompürét, és ízesíts a fűszerekkel: sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával, cukorral és a pici fahéjjal.
  5. Kis lángon rotyogtasd a szószt két órán keresztül. Időnként keverd meg, és önts alá kevés vizet, hogy ne égjen le.
  6. Közben főzd meg a tésztát bőséges mennyiségű, sós vízben, körülbelül hét perc alatt.
  7. Tálaláskor a tésztát keverd össze a szósszal és szórd meg egy adag reszelt sajttal.

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top