Szerintünk nincs olyan ember a Földön, aki ne szeretné a bolognai spagettit. Szuper receptet hoztunk el nektek, amit ugyancsak a terméktesztelés során kaptunk Enikőtől. Próbáljátok ki ti is, nem fogtok csalódni! 😉
Hozzávalók
- 40 dkg darált marhahús
- 15 dkg paradicsompüré
- 10 dkg szalonna
- 5 dkg zeller
- 1 db sárgarépa
- 2 db vöröshagyma
- Domi zúzott fokhagyma
- 1 ek. cukor
- 2 ek. olaj
- tetszés szerint egy pici fahéj
- bazsalikom
- oregánó
- só, bors
- bors
- 1 csomag spagetti
Elkészítés
- Pirítsd meg a szalonnát, addig amíg zsírt nem enged, majd dinszteld meg rajta az aprított vöröshagymát.
- A zellert és a sárgarépát vágd fel apróra, majd add hozzá a hagymához.
- Ha kicsit puhultak már a zöldségek add hozzá a darálthúst is és jól keverd el.
- Öntsd rá a paradicsompürét, és ízesíts a fűszerekkel: sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával, cukorral és a pici fahéjjal.
- Kis lángon rotyogtasd a szószt két órán keresztül. Időnként keverd meg, és önts alá kevés vizet, hogy ne égjen le.
- Közben főzd meg a tésztát bőséges mennyiségű, sós vízben, körülbelül hét perc alatt.
- Tálaláskor a tésztát keverd össze a szósszal és szórd meg egy adag reszelt sajttal.