Friss és könnyed recept az olasz konyha kedvelőinek. A bruschetta egy tökéletes vendégváró, amiből sosem elég. 🙂
Hozzávalók
- 1 db bagett
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 5 db közepes méretű paradicsom
- 1 db közepes vöröshagyma
- 10-15 bazsalikom levél
- só
- bors
- oregánó
Recept
- A bagettet felszeleteljük, bedörzsöljük fokhagymával és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Előmelegített 200 fokos sütőben körülbelül 10 percig sütjük.
- A paradicsomot és a vöröshagymát kis kockára daraboljuk, a fokhagymát és a bazsalikomot felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és egy kis olívaolajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint oregánóval ízesítjük.
- Sütőben frissen kiszedett, meleg bagettekre halmozzuk a paradicsomos keveréket és irány szerint bazsalikommal vagy akár mozzarella szeletekkel tálaljuk.