Könnyed vendégváró, avagy a klasszikus bruschetta

Friss és könnyed recept az olasz konyha kedvelőinek. A bruschetta egy tökéletes vendégváró, amiből sosem elég. 🙂

Hozzávalók

  • 1 db bagett
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 5 db közepes méretű paradicsom
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 10-15 bazsalikom levél
  • bors
  • oregánó

Recept

  1. A bagettet felszeleteljük, bedörzsöljük fokhagymával és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Előmelegített 200 fokos sütőben körülbelül 10 percig sütjük. 
  2. A paradicsomot és a vöröshagymát kis kockára daraboljuk, a fokhagymát és a bazsalikomot felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és egy kis olívaolajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint oregánóval ízesítjük.
  3. Sütőben frissen kiszedett, meleg bagettekre halmozzuk a paradicsomos keveréket és irány szerint bazsalikommal vagy akár mozzarella szeletekkel tálaljuk.

Scroll to Top
Scroll to Top