Időigényes étel, mégis mindent percet megéri vele foglalkozni, hiszen egy csodálatosan ízletes fogás.
Tökéletes választás profi, de akár kezdő szakácsok, háziasszonyok számára is.
Hozzávalók
- 700 g Marha hús
- 1 db Fűszerezett zúzott fokhagyma sültekhez
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1/2 evőkanál liszt
- 1 dl vörösbor
- 1 kis üveg gyöngyhagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 kisebb fej zeller
- 1 db babérlevél
Recept
- A marhahúst felkockázzuk, bepácoljuk a fűszerezett zúzott fokhagymával, és legalább fél órára félretesszük.
- Közben a hagymákat apróra vágjuk, felkockázzuk a zöldségeket.
- A lábost felhevítjük, kevés olajon hirtelen körbesütjük a marhahúst, majd kivesszük onnan és a fennmaradt zsiradékon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
- Hozzákeverjük a paradicsompürét, lepirítjuk, hozzászórjuk a lisztet, azt is lepirítjuk (mint egy rántást), majd felöntjük a vörösborral.
- Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a babérlevelet, kevés vizet és lefedve pároljuk 2 órán át. A vizet ha kell, mindig pótoljuk, de mindig csak keveset, úgy mintha pörköltet készítenénk.
- Egy forró serpenyőben a zöldségeket jól lepirítjuk, majd azt is a lábosba öntjük, és még 1 órán át pároljuk.
- Tálalás elött beleforgatjuk a gyöngyhagymát. Kenyérrel, vagy burgonyával kínáljuk.