Burgundi marharagu

Időigényes étel, mégis mindent percet megéri vele foglalkozni, hiszen egy csodálatosan ízletes fogás.
Tökéletes választás profi, de akár kezdő szakácsok, háziasszonyok számára is.


Hozzávalók

  • 700 g Marha hús
  • 1 db Fűszerezett zúzott fokhagyma sültekhez
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1/2 evőkanál liszt
  • 1 dl vörösbor
  • 1 kis üveg gyöngyhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 kisebb fej zeller
  • 1 db babérlevél


Recept

  1. A marhahúst felkockázzuk, bepácoljuk a fűszerezett zúzott fokhagymával, és legalább fél órára félretesszük. 
  2. Közben a hagymákat apróra vágjuk, felkockázzuk a zöldségeket. 
  3. A lábost felhevítjük, kevés olajon hirtelen körbesütjük a marhahúst, majd kivesszük onnan és a fennmaradt zsiradékon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
  4. Hozzákeverjük a paradicsompürét, lepirítjuk, hozzászórjuk a lisztet, azt is lepirítjuk (mint egy rántást), majd felöntjük a vörösborral. 
  5. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a babérlevelet, kevés vizet és lefedve pároljuk 2 órán át. A vizet ha kell, mindig pótoljuk, de mindig csak keveset, úgy mintha pörköltet készítenénk.
  6. Egy forró serpenyőben a zöldségeket jól lepirítjuk, majd azt is a lábosba öntjük, és még 1 órán át pároljuk. 
  7. Tálalás elött beleforgatjuk a gyöngyhagymát. Kenyérrel, vagy burgonyával kínáljuk.

Ajánljuk hozzá:

Fűszerezett zúzott fokhagyma 80 g

Scroll to Top
Scroll to Top