Citromos- fokhagymás lazac

Hozzávalók:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A lazacszeleteket mosd meg, majd nedves törlővel itasd fel róla a nedvességet.

2. Kis tálba olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A citrom levéből egy kicsit csepegessünk a vajhoz, majd keverjük el az egészet. A vajas keverékkel kenjük be a lazac szeleteket, majd a helyezzük mellé a felvágott paradicsomot és a fokhagyma gerezdeket.

3. Hagyjuk pár percig állni, majd tegyük a sütőbe fóliával letakarva, körülbelül 45 percre. Ezután vegyük le a fóliát és kicsit hagyjuk, hogy megpiroljon a teteje.

4. Tálaljuk friss salátával, rizzsel vagy akár zöldséges bulgurral. Tálalás előtt, a lazacszeleteket még locsoljuk meg egy kis citrommal.

Scroll to Top
Scroll to Top