Hozzávalók:
- 2 szelet lazacfilé
- 4 koktélparadicsom
- 2 evőkanál Domi Prémium zúzott fokhagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kb. 50 g vaj
- fél citrom
- Só és bors ízlés szerint
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A lazacszeleteket mosd meg, majd nedves törlővel itasd fel róla a nedvességet.
2. Kis tálba olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A citrom levéből egy kicsit csepegessünk a vajhoz, majd keverjük el az egészet. A vajas keverékkel kenjük be a lazac szeleteket, majd a helyezzük mellé a felvágott paradicsomot és a fokhagyma gerezdeket.
3. Hagyjuk pár percig állni, majd tegyük a sütőbe fóliával letakarva, körülbelül 45 percre. Ezután vegyük le a fóliát és kicsit hagyjuk, hogy megpiroljon a teteje.
4. Tálaljuk friss salátával, rizzsel vagy akár zöldséges bulgurral. Tálalás előtt, a lazacszeleteket még locsoljuk meg egy kis citrommal.