Csirkés nuggets fokhagymás mártogatóssal

Egyszerű és ízletes receptből sosem elég! Most egy amerikai kedvencet hoztunk el nektek, kicsit Domis ízvilágra átkombinálva. Szuper étel lehet vacsorára, vendégváró falatnak, vagy akár saláta mellé az ebédhez.
Ki ne hagyd, próbáld ki még ma!

Hozzávalók

  • 300 g csirkemell filé
  • 250 g görög joghurt
  • 120 g kukorica pehely
  • csipet kurkuma
  • só, bors
  • Domi Prémium zúzott fokhagyma
  • olviaolaj
  • 1 nagy pohár tejföl

Elkészítés

Csirke nuggets:
 
  1. Vágjuk a csirkemellet csíkokra.
  2. Egy tálba keverjük össze a görög joghurtot a fűszerekkel, majd rakjuk bele a csirkemellet és pihentessük min. 1 órán át.
  3. Egy másik tálban törjük össze a kukoricapelyhet, majd forgassuk meg benne a csirkemell darabokat.
  4. Előmelegített sütőben (180-190 fok) süssük a nuggetseket kb. 20-30 percig. 

Mártogatós:

  1. A Domi Prémium zúzott fokhagymát keverjük el az olívaolajjal, illetve a tejföllel. (A zúzott fokhagyma tartalmaz sót, így kóstolás után ízlés és igény szerint pótoljuk hozzá, ha kell.)
  2. Extra ízért tegyünk a mártogatósunkba zöldfűszereket vagy akár chili pelyhet. 

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top