Hozzávalók
- 500 g teavaj
- 3 db fokhagyma gerezd
- fél csokor friss petrezselyem
- ízlés szerint snidling, kakukkfű, rozmaring
- 1 teáskanál citromlé
- só, bors
Recept
- Vegyük ki a teavajat a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten megpuhulni.
- Készítsük elő az alapanyagokat: a petrezselymet és a snidlinget aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze. Ízlés szerint vágjuk össze a kakukkfüvet, rozmaringot ha szeretnénk plusz fűszereket a vajba.
- Alaposan keverjük össze az összes alapanyagot. Sózzuk, borsozzuk.
- Tálalalhatjuk azonnal, pirítosra rákenve vagy ha sokat készítettünk, illetve máskor is szeretnénk fogyasztani:
- tekerjünk ki egy darab zsírpapírt és halmozzuk rá a fűszeres vajat. Csomagoljuk be és formázzunk belőle hengert, a végeit csavarjuk meg, majd tegyük a fagyasztóba.