Domi fűszervaj

Hozzávalók

  1. 500 g teavaj
  2. 3 db fokhagyma gerezd
  3. fél csokor friss petrezselyem
  4. ízlés szerint snidling, kakukkfű, rozmaring
  5. 1 teáskanál citromlé
  6. só, bors
Herb Butter in a small bowl (on wooden background)

Recept

  1. Vegyük ki a teavajat a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten megpuhulni.
  2. Készítsük elő az alapanyagokat: a petrezselymet és a snidlinget aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze. Ízlés szerint vágjuk össze a kakukkfüvet, rozmaringot ha szeretnénk plusz fűszereket a vajba.
  3. Alaposan keverjük össze az összes alapanyagot. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Tálalalhatjuk azonnal, pirítosra rákenve vagy ha sokat készítettünk, illetve máskor is szeretnénk fogyasztani:
  5. tekerjünk ki egy darab zsírpapírt és halmozzuk rá a fűszeres vajat. Csomagoljuk be és formázzunk belőle hengert, a végeit csavarjuk meg, majd tegyük a fagyasztóba.

Ajánljuk hozzá:

Fűszerezett zúzott fokhagyma 

80 g

Scroll to Top
Scroll to Top