Fekete fokhagymás majonéz

Hozzávalók

  • 5 gerezd fekete fokhagyma
  • 1 tojássárgája 
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • ¼ teáskanál só
  • ¾ csésze semleges ízű olaj (például növényi olaj vagy szőlőmagolaj)

Elkészítés

  1. Egy villával pépesítsd össze a fekete fokhagymát, amíg  pasztát nem kapsz.
  2. Külön, egy közepes méretű tálban habverővel keverd össze a tojássárgáját, a dijoni mustárt, a citromlevet és a sót.
  3. Nagyon lassan, cseppenként kezd el hozzáadni az olajat a tojásos keverékhez, miközben folyamatosan és erőteljesen kevered a habverővel. Ez egy emulziót hoz létre, amely kezdetben lassan sűrűsödik, majd egyre gyorsabban.
  4. Amikor már körülbelül ¼ csésze olajat hozzáadtál, gyorsíthatsz a tempón. 
  5. Miután hozzáadtál körülbelül ½ csésze olajat, még gyorsabb ütemben dolgozhatsz.
  6. Ha a majonéz túl sűrűvé válik, miután az összes olajat belekeverted, adj hozzá 1 teáskanál vizet, amíg el nem éred a kívánt állagot.
  7. Keverd bele a fekete fokhagyma pasztát, majd hagyd állni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top