Fokhagy-MÁSOK?

Végre lelepleztük a titkot!

A fokhagyma sokak számára egy igazi szuperélelmiszer, mások számára viszont akár kihívást is jelenthet a megfelelő használata, hasznosulása. Miért érezheted hatástalannak a fokhagymát, mi rejlik ennek a rejtélynek a hátterében? Ennek jártunk most utána…

A fokhagyma hatása hőkezelés során csökkentheti az aktív vegyületek mennyiségét. Például, ha forrázva vagy hőkezelt formában fogyasztják, a hatóanyagok lebomolhatnak vagy inaktiválódhatnak. Így a fokhagyma nyers vagy étrend-kiegészítő formában való fogyasztásával jobb hatást lehet elérni.

Sokszor elfelejtünk belegondolni a fogyasztott mennyiség fontosságáról. Mondanunk sem kell, ha kúrára használjuk a fokhagymát, immunrendszer erősítésére, vagy akár egy durvább megfázás legyőzésére, akkor igencsak fontos a megfelelő dózis meghatározása. Kísérletezz bátran a mennyisséggel, mert lehet, hogy amíg másnál egy gerezd is azonnal hat, az nálad több gerezd fokhagymával érhető csak el.

Itt fontos megjegyezni, hogy nem csak a megfelelő fokhagyma mennyiség, hanem a fogyasztás gyakorisága is sarkalatos pont lehet a megfelelő hatás eléréséhez. A fokhagyma rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az egészségügyi előnyök eléréséhez, viszont egyetlen alkalmi fogyasztás esetén lehet, hogy nem lehet észlelni a kívánt hatást. De sokszor jön erre a kérdés: És mi lesz a fokhagyma szaggal? Szerencsére erre megfelelő alternatívát nyújtanak a fokhagymás étrend-kiegészítőink:

https://shop.domifokhagyma.hu/etrend-kiegeszitok/

Következő pont, ami gátolhatja a fokhagyma megfelelő hatásának elérését az az enzimatikus hiányosságok. Sajnos az a személy, aki ezzel küzd, annak nincs meg a megfelelő enzim mennyiség, ami szükséges a fokhagyma hatóanyagainak lebontásához és felszívódásához. Ez a hiányosság hatással lehet arra, hogy az illető mennyire tudja hasznosítani a fokhagyma pozitív tulajdonságait.

Napjainkban különböző életmódokat és étrendeket követünk, illetve folytatunk. Azok, akik magas antioxidánsokban és vitaminokban gazdag étrendet folytatnak, előfordulhat, hogy nem veszik észre olyan markánsan a fokhagyma hatásait.

Az utolsó és számunkra legérdekesebb tény, ami befolyásolhatja a fokhagyma hasznosulását, az néhány étel vagy ital. Például a tejtermékek csökkentik az allicin, a fokhagyma egyik kulcsfontosságú vegyületének felszívódását.

Scroll to Top
Scroll to Top