Tápláló édesburgonya krémleves a testnek és léleknek egyaránt.
Hozzávalók
- 500 g édesburgonya
- 500 ml zöldség alaplé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml tejszín
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek. oliva olaj
- őrölt szerecsendió
Elkészítés
- A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg az olivaolajon.
- Tegyük rá az apróra vágott fokhagymát és a többi fűszert is, majd keverjük el.
- Ezután adjuk hozzá a kockára vágott édesburgonyát, majd öntsük fel az alaplével.
- Fedő alatt körülbelül 15-20 percig főzzük.
- Ha már megpuhult az édesburgonya, vegyük le a tűzről, majd hagyjuk egy picit kihűlni.
- Ezután botmixerrel turmixoljuk finomra.
- Ízeslés szerint még ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel újra.
Jó étvágyat!