Fokhagymás édesburgonya krémleves

Tápláló édesburgonya krémleves a testnek és léleknek egyaránt.

Hozzávalók

  • 500 g édesburgonya
  • 500 ml zöldség alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml tejszín
  • só, bors ízlés szerint 
  • 1 ek. oliva olaj
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

  1. A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg az olivaolajon.
  2. Tegyük rá az apróra vágott fokhagymát és a többi fűszert is, majd keverjük el.
  3. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott édesburgonyát, majd öntsük fel az alaplével.
  4. Fedő alatt körülbelül 15-20 percig főzzük.
  5. Ha már megpuhult az édesburgonya, vegyük le a tűzről, majd hagyjuk egy picit kihűlni.
  6. Ezután botmixerrel turmixoljuk finomra.
  7. Ízeslés szerint még ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel újra.

Jó étvágyat!

Ajánljuk hozzá:

Natúr zúzott fokhagyma 80 g

Scroll to Top
Scroll to Top