Fokhagymás gnocci sajtmártással

Hozzávalók

Hozzávalók a gnoccihoz:

Hozzávalók a szószhoz:
 
  • 25 g vaj
  • 30 g finomliszt
  • 0,5 l tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 70 g reszeltsajt
  • 70 g füstölt sajt
  • 1 tk szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a zúzott fokhagymát és a lisztet.
  3. Összegyúrjuk míg puha tésztát nem kapunk.
  4. Lisztezett felületen formáljunk belőle 1,5 cm átmérőjű hengereket majd 2-3 cm-es közönként daraboljuk fel.
  5. A kis gombócokat főzzük ki sós forralt vízben. Ha feljönnek a víz tetejére szedjük ki őket.
  6. A szószhoz olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és folyamatosan keverjük kb. 5 percig.  Ezután adjuk hozzá fokozatosan a tejet amíg be nem sűrűsödik.
  7. Ízesítsük sóval, borssal és egy kis szerecsendióval. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a tojássárgáját is.
  8. Legvégén adjuk hozzá a 2 féle sajtot is, és folyamatos keverés mellett hagyjuk elolvadni azokat. 

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top