Hozzávalók
Hozzávalók a gnoccihoz:
- 500 g krumpli
- 200 g liszt
- 1 db tojássárgája
- Domi prémium zúzott fokhagyma
- só, bors
Hozzávalók a szószhoz:
- 25 g vaj
- 30 g finomliszt
- 0,5 l tej
- 1 dl főzőtejszín
- 1 db tojássárgája
- 70 g reszeltsajt
- 70 g füstölt sajt
- 1 tk szerecsendió
- só, bors
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük.
- Hozzáadjuk a tojást, a sót, a zúzott fokhagymát és a lisztet.
- Összegyúrjuk míg puha tésztát nem kapunk.
- Lisztezett felületen formáljunk belőle 1,5 cm átmérőjű hengereket majd 2-3 cm-es közönként daraboljuk fel.
- A kis gombócokat főzzük ki sós forralt vízben. Ha feljönnek a víz tetejére szedjük ki őket.
- A szószhoz olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és folyamatosan keverjük kb. 5 percig. Ezután adjuk hozzá fokozatosan a tejet amíg be nem sűrűsödik.
- Ízesítsük sóval, borssal és egy kis szerecsendióval. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a tojássárgáját is.
- Legvégén adjuk hozzá a 2 féle sajtot is, és folyamatos keverés mellett hagyjuk elolvadni azokat.