Hozzávalók
Gombás töltelék
- 500 g csiperkegomba
- 100 g bacon
- 1 közepes lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 g szárított paradicsom
- 40 g parmezán sajt
- 250 g ricotta
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 ek kakukkfű
Tészta
- 3 db tojás
- 300 g finomliszt
- 1 kk só
Tejszínes mártás
- 500 ml főzőtejszín
- 40 g parmezán sajt
- 1 ek kakukkfű
- bors
Elkészítés
Pirítsuk meg az apró kockákra vágott bacont egy kevés olívaolajon, majd futassuk meg rajta a finomra vágott lilahagymát és fokhagymát.
Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk meg. Hagyjuk a levét elfőni.
Adjuk hozzá az aszalt paradicsomot is és pirítsuk le a gombával együtt.
Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és öntsük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a parmezánt, a ricottát és a finomra vágott kakukkfüvet, majd turmixoljuk össze.
Készítsük el a tésztát:
Gyúrjuk össze a lisztet a felvert tojásokkal és a sóval, addig amíg nem lesz sima, egyenletes a tészta.
Takarjuk be fóliával, és pihentessük fél órát.
Tésztagépen a 6-os fokozatig nyújtsuk (kb. 1mm)
A ravioli formát lisztezzük ki alaposan, majd tegyük rá a kinyújtott tésztát. Finoman nyomkodjunk bele a mélyedésekbe.
Tegyük a gombás tölteléket a mélyedésekbe, majd fedjük le tésztával. Sodrófával menjünk rajta végig, ezután kiszedhetjük a kész raviolikat.
Enyhén forrásban lévő vízben főzzük ki a tésztákat 3-4 perc alatt.
Közben a tejszínt forraljuk fel, adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, a finomra vágott kakukkfüvet és a borsot.
Szedjük bele a megfőtt raviolit az ízesített tejszínbe, forgassuk össze alaposan. Ha kissé sűrű lenne a szósz, adjunk hozzá egy kevés főzővizet is.
Tálaljuk frissen, melegen, egy kis parmezánnal megszórva.