Fokhagymás gombás raviolli

Hozzávalók

Gombás töltelék

  • 500 g csiperkegomba
  • 100 g bacon
  • 1 közepes lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 g szárított paradicsom
  • 40 g parmezán sajt
  • 250 g ricotta
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 1 ek kakukkfű

Tészta

  • 3 db tojás
  • 300 g finomliszt
  • 1 kk só

Tejszínes mártás

  • 500 ml főzőtejszín
  • 40 g parmezán sajt
  • 1 ek kakukkfű
  • bors

Elkészítés

Pirítsuk meg az apró kockákra vágott bacont egy kevés olívaolajon, majd futassuk meg rajta a finomra vágott lilahagymát és fokhagymát.

Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk meg. Hagyjuk a levét elfőni.

Adjuk hozzá az aszalt paradicsomot is és pirítsuk le a gombával együtt.

Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és öntsük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a parmezánt, a ricottát és a finomra vágott kakukkfüvet, majd turmixoljuk össze.

Készítsük el a tésztát:

Gyúrjuk össze a lisztet a felvert tojásokkal és a sóval, addig amíg nem lesz sima, egyenletes a tészta.

Takarjuk be fóliával, és pihentessük fél órát.

Tésztagépen a 6-os fokozatig nyújtsuk (kb. 1mm)

A ravioli formát lisztezzük ki alaposan, majd tegyük rá a kinyújtott tésztát. Finoman nyomkodjunk bele a mélyedésekbe.

Tegyük a gombás tölteléket a mélyedésekbe, majd fedjük le tésztával. Sodrófával menjünk rajta végig, ezután kiszedhetjük a kész raviolikat.

Enyhén forrásban lévő vízben főzzük ki a tésztákat 3-4 perc alatt.

Közben a tejszínt forraljuk fel, adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, a finomra vágott kakukkfüvet és a borsot.

Szedjük bele a megfőtt raviolit az ízesített tejszínbe, forgassuk össze alaposan. Ha kissé sűrű lenne a szósz, adjunk hozzá egy kevés főzővizet is.

Tálaljuk frissen, melegen, egy kis parmezánnal megszórva.

Scroll to Top
Scroll to Top