Fokhagymás rozmaringos focaccia

Az olasz konyha egyik közkedvelt étele a focaccia, amely nem más, mint egy nagyszerű lepénykenyér. Rengeteg változata ismert és kedvelt. A legjobb, hogy önmagában is egy teljes értékű étel, például gyerkőcnek uzsidobozba is csomagolható nassolnivalónak, de sültek vagy saláták mellé is kiváló kiegészítő. Receptünk természetesen fokhagymás verziót mutatja be, megspékelve egy kis rozmaringgal. Eredmény: isteni íz, mennyei illat.

Hozzávalók

  • 5 dl langyos víz
  • Domi prémium zúzott fokhagyma 100 g
  • 5 ek olívaolaj
  • 70 dkg liszt
  • 14 g szárított élesztő
  • rozmaring

Tetejére (opcionális):

  • sonka
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • sajt
  • mozzarella

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit mérjük keverőtálba, majd gyúrjuk össze a tésztát.
  2. Hagyjuk a tésztát kelni, takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen negyedórát hagyjuk állni.
  3. Ezután gyúrjuk meg újra a tésztát, majd pihentessük megint 30-60 percet.
  4. Vegyünk elő egy tepsit és kenjük ki enyhén olajjal, majd borítsuk bele a tésztát. Óvatosan húzzuk a tésztát a tepsi széléig, majd ujjainkkal nyomkodjuk meg a tetejét, kis lyukakat mélyesztve a tésztába. 
  5. A tésztára locsoljunk kevés olívaolajat, majd szórjuk rá a rozmaringot és a Domi zúzott fokhagymát.
  6. A focacciát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
  7. Miután kész a tésztánk, még melegen reszeljünk rá sajtot, vagy rakjunk rá sonkát, plusz fokhagymát.

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top