A fokhagyma az egyik legelterjedtebb és legfinomabb alapanyag, amit a konyhában használhatunk. Azonban előfordulhat, hogy hirtelen túl sokat vásárolunk belőle, vagy a kertben túltermelés történik, és nem tudjuk, hogyan dolgozzunk fel ennyi fokhagymát. Ha te is ebben a helyzetben vagy, ne aggódj, mert egy szuper ötletet hoztunk: készíts egy ízletes vinaigrettet! Ezzel az öntettel még egy egyszerű saláta is olyan finom lehet, hogy nem akarod abbahagyni az evését!
Hozzávalók
- 2 teáskanál zúzott fokhagyma
- kb. 60 ml extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál almaecet
- 1/2 teáskanál Dijoni mustár
- 1/2 teáskanál nádcukor
- 1/2 teáskanál só és bors
Elkészítés
A vinaigrette elkészítése pofon egyszerű. Rakjuk egy tálba az összes alapanyagot, majd egy habverő segítségével keverjük homogén állapotúra a szószt. Tálaljuk friss salátára vagy akár blansírozott zöldségekre. Ízlés szerint feldobhatjuk egy kis rozmaringgal vagy más egyéb fűszernövényekkel.