Fokhagymás vinaigrette

A fokhagyma az egyik legelterjedtebb és legfinomabb alapanyag, amit a konyhában használhatunk. Azonban előfordulhat, hogy hirtelen túl sokat vásárolunk belőle, vagy a kertben túltermelés történik, és nem tudjuk, hogyan dolgozzunk fel ennyi fokhagymát. Ha te is ebben a helyzetben vagy, ne aggódj, mert egy szuper ötletet hoztunk: készíts egy ízletes vinaigrettet! Ezzel az öntettel még egy egyszerű saláta is olyan finom lehet, hogy nem akarod abbahagyni az evését!

 

Hozzávalók

  • 2 teáskanál zúzott fokhagyma
  •  kb. 60 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1/2 teáskanál Dijoni mustár
  • 1/2 teáskanál nádcukor
  • 1/2 teáskanál só és bors

Elkészítés

A vinaigrette elkészítése pofon egyszerű. Rakjuk egy tálba az összes alapanyagot, majd egy habverő segítségével keverjük homogén állapotúra a szószt. Tálaljuk friss salátára vagy akár blansírozott zöldségekre. Ízlés szerint feldobhatjuk egy kis rozmaringgal vagy más egyéb fűszernövényekkel.

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top