A fasírt az egyik legkedveltebb étel, amely gyorsan elkészíthető, laktató és számtalan variációban ízesíthető. Ebben a receptben a klasszikus fasírtot egy kis csavarral bolondítjuk meg: zöldfűszerekkel. Ez a fokhagymakrém különleges aromát ad az ételnek, így még ínycsiklandóbb lesz. Készítheted serpenyőben vagy sütőben sütve, tálalhatod burgonyapürével, salátával vagy akár egy friss mártogatóssal, egy biztos: garantáltan a család kedvence lesz!
Hozzávalók:
- 500 g darált hús (sertés, marha vagy pulyka ízlés szerint)
- 3-4 teáskanálnyi Zöldfűszeres zúzott fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma, finomra vágva
- 1 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa/ vagy tejbe áztatott zsemle
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál aprított friss petrezselyem (opcionális)
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze a darált húst a finomra vágott vöröshagymával, a Zöldfűszeres zúzott fokhagymával, a tojással, a zsemlemorzsával/zsemlével és a fűszerekkel.
- Alaposan gyúrd össze a masszát, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Ha túl lágy, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.
- Formázz belőle kisebb golyókat vagy lapított pogácsákat.
- Egy serpenyőben hevíts olajat, és közepes lángon süsd a fasírtokat aranybarnára, oldalanként kb. 3-4 perc alatt.
- Ha egészségesebb verziót szeretnél, sütőben is megsütheted 180°C-on kb. 25 perc alatt, félidőben megforgatva.
- Tálald friss salátával, burgonyapürével vagy egy finom mártogatóssal.