Fokhagymás-zöldfűszeres fasírtgolyó

A fasírt az egyik legkedveltebb étel, amely gyorsan elkészíthető, laktató és számtalan variációban ízesíthető. Ebben a receptben a klasszikus fasírtot egy kis csavarral bolondítjuk meg: zöldfűszerekkel. Ez a fokhagymakrém különleges aromát ad az ételnek, így még ínycsiklandóbb lesz. Készítheted serpenyőben vagy sütőben sütve, tálalhatod burgonyapürével, salátával vagy akár egy friss mártogatóssal, egy biztos: garantáltan a család kedvence lesz!


Hozzávalók:

  • 500 g darált hús (sertés, marha vagy pulyka ízlés szerint)
  • 3-4 teáskanálnyi Zöldfűszeres zúzott fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa/ vagy tejbe áztatott zsemle
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál aprított friss petrezselyem (opcionális)
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverd össze a darált húst a finomra vágott vöröshagymával, a Zöldfűszeres zúzott fokhagymával, a tojással, a zsemlemorzsával/zsemlével és a fűszerekkel.
  2. Alaposan gyúrd össze a masszát, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Ha túl lágy, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.
  3. Formázz belőle kisebb golyókat vagy lapított pogácsákat.
  4. Egy serpenyőben hevíts olajat, és közepes lángon süsd a fasírtokat aranybarnára, oldalanként kb. 3-4 perc alatt.
  5. Ha egészségesebb verziót szeretnél, sütőben is megsütheted 180°C-on kb. 25 perc alatt, félidőben megforgatva.
  6. Tálald friss salátával, burgonyapürével vagy egy finom mártogatóssal.
Scroll to Top
Scroll to Top