Hozzávalók a lazachoz:
500 g filézett lazac
Domi zúzott fokhagyma
só
bors
1 db citrom vagy lime
Tálaláshoz: szezámmag
Hozzávalók a salsához:
2 db avokádó
2 db paradicsom
2 db citrom
1 db közepes lilahagyma
fél csokor petrezselyemzöld
kis olivaolaj
só
1 teáskanál méz
1. A lazacfilét töröljük szárazra papírtörlővel. A zúzott fokhagymát és a sót dörzsöljük bele a halba, majd borsozzuk és locsoljuk meg egy fél citrom levével ( ez helyettesíthető reszelt lime héjjal, lével is).
2. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektessük bele a halszeleteket, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig süssük.
3. Míg sül a hal készítsük el a salsát.
4. Az avokadókat, a lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk kis kockákra. A paradicsomot szintén vágjuk kis kockára, de a húsát ne rakjuk bele. A petrezselyemzöldet finomra aprítsuk fel. Keverjük össze a hozzávalókat.
5. A citromok levét keverjük össze az olajjal, a mézzel és a sóval. Öntsük a keveréket a salsára és hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
Tálaláskor helyezzük a lazac szeleteket a salsára, locsoljuk meg még egy kis citromlével, illetve szórhatunk rá szezámmagot vagy akár kapribogyót is.
Jó étvágyat kívánunk!