Fokhagymás lazac avokadó salsával

Hozzávalók a lazachoz: 

 500 g filézett lazac
 Domi zúzott fokhagyma 
 só
 bors
1 db citrom vagy lime
Tálaláshoz: szezámmag

Hozzávalók a salsához: 

 2 db avokádó 
 2 db paradicsom 
 2 db citrom
 1 db közepes lilahagyma
 fél csokor petrezselyemzöld 
 kis olivaolaj 
 só

 1 teáskanál méz

 
1. A lazacfilét töröljük szárazra papírtörlővel. A zúzott fokhagymát és a sót dörzsöljük bele a halba, majd borsozzuk és locsoljuk meg egy fél citrom levével ( ez helyettesíthető reszelt lime héjjal, lével is).
2. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektessük bele a halszeleteket, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig süssük.
3. Míg sül a hal készítsük el a salsát.
4. Az avokadókat, a lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk kis kockákra. A paradicsomot szintén vágjuk kis kockára, de a húsát ne rakjuk bele. A petrezselyemzöldet finomra aprítsuk fel. Keverjük össze a hozzávalókat.

5. A citromok levét keverjük össze az olajjal, a mézzel és a sóval. Öntsük a keveréket a salsára és hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Tálaláskor helyezzük a lazac szeleteket a salsára, locsoljuk meg még egy kis citromlével, illetve szórhatunk rá szezámmagot vagy akár kapribogyót is.

Jó étvágyat kívánunk!

Scroll to Top
Scroll to Top