A garnéla nagyon egészséges tengeri étel. Egy adag garnélában 27 gramm fehérje van, ami a napi fehérje szükségletünk felét jelenti. Zsírban és szénhidrátban szegény étel, sőt jótékonyan hathat a csontozatra, mivel kalciumforrás. Elkészítése is pofonegyszerű. Íme egy gyors és laktató vacsora, ami szinte minden diétába beilleszthető.
Hozzávalók
- 1/2 kg tisztított garnélarák
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál extra szűz olivaolaj
- só, bors, fűszerpaprika
- 3 evőkanál citromlé
- másfél evőkanál méz
- tört chili
Elkészítés
- Egy tálba keverjük össze a fűszereket, a mézet, citromlevet és az olajat, készítsünk egy pácot. Egy ki pácot tegyünk félre kenegetésre.
- Rakjuk bele a garnélákat a pácba kb. 15 percig.
- Melegítsük elő a grillt/serpenyőt.
- Vegyük ki a garnélákat a pácból, tűzzük a nyársra, majd rakjuk a forró grillre/serpenyőbe.
- Süssük mindkét oldalát 4-4 percig és kenjük meg még a megmaradt páccal sütés közben.
- Tálaljuk a garnélanyársunkat friss salátával, vagy különböző szószokkal.