Garnélanyárs fokhagymásan

A garnéla nagyon egészséges tengeri étel.  Egy adag garnélában  27 gramm fehérje van, ami a napi fehérje szükségletünk felét jelenti. Zsírban és szénhidrátban szegény étel, sőt jótékonyan hathat a csontozatra, mivel kalciumforrás. Elkészítése is pofonegyszerű. Íme egy gyors és laktató vacsora, ami szinte minden diétába beilleszthető. 

Hozzávalók

  • 1/2 kg tisztított garnélarák
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál extra szűz olivaolaj
  • só, bors, fűszerpaprika
  • 3 evőkanál citromlé
  • másfél evőkanál méz
  • tört chili

Elkészítés

  1. Egy tálba keverjük össze a fűszereket, a mézet, citromlevet és az olajat, készítsünk egy pácot. Egy ki pácot tegyünk félre kenegetésre.
  2. Rakjuk bele a garnélákat a pácba kb. 15 percig.
  3. Melegítsük elő a grillt/serpenyőt.
  4. Vegyük ki a garnélákat a pácból, tűzzük a nyársra, majd rakjuk a forró grillre/serpenyőbe. 
  5. Süssük mindkét oldalát 4-4 percig és kenjük meg még a megmaradt páccal sütés közben.
  6. Tálaljuk a garnélanyársunkat friss salátával, vagy különböző szószokkal.

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top