Húsgombócos spagetti

Az egészséges életmód miatt egyre jobban támogatott a szárnyas húsok fogyasztása, ugyanakkor egy idő után unalmassá válhat monoton ízük. A Domi Fűszerezett zúzott fokhagyma szárnyas sültekhez és grillekhez termékünk garantáltan fenséges ízvilágot ad a csirkéből, kacsából vagy éppen libából és pulykából készült sülteknek. Próbálja ki a Domi csirkés zöldséges tortillát és bizonyosodjon meg Ön is az ízek fantasztikus harmóniájáról. 

Hozzávalók a szószhoz

  • 10 dl passzírozott paradicsom
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • oregánó 
  • bazsalikom
  • só, bors, cukor
  • 10 cl tej

Hozzávalók a húsgolyóhoz

  • 40 dkg darálthús (marha/sertés)
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10-15 dkg parmezán sajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízesítéshez: só, bors, oregánó
  • 1 evőkanál olaj

Hozzávalók a tésztához

  • 250 g spagetti tészta
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

  1. Először a húsgolyókat készítjük el, mivel azoknak állniuk kell a hűtőben. Vágjuk apróra a fokhagymát és a petrezselymet.
  2. Utána egy nagy tálba keverjük el jól az összes többi  hozzávalóval.
  3. Készítsünk kicsi, tenyérnyi gombócokat, majd ezt tegyük a hűtőbe pihenni minimum 1 óra hosszára.
  4. Ezután készítsük el a szószt. Először a az apróra zúzott/vágott fokhagymagerezdeket tegyük olajba és nagyon picit pirítsuk meg. 
  5. Ezután tegyük bele a sűrített paradicsomot. Igény esetén vízzel hígítsunk rajta.
  6. Ha már forró a szósz, akkor kezdjük csak el fűszerezni. A só és a cukor, amire nagyon oda kell figyelni, a többit igény szerint tegyük a szószhoz.
  7. A paradicsom főzését lassú tűzön kell elvégezni, félretolt fedéllel, és ritkán bele kell keverni. Akkor jó a szósz, ha már szó szerint fröcsög.
  8. Ha már elég sűrű a paradicsomszósz, akkor vegyük ki a gombócokat a hűtőből és dobjuk a forró szószba.  A gombócokat további 20 percig főzzük így.
  9. A főzés legvégén egy pici tejet keverjünk a szószhoz. 
  10. Tészta elkészítése: Amíg a gombócok főnek, addig fel lehet tenni az enyhén sós vizet a tésztának. A tésztának körülbelül 5-10 perc kell. Ezek után le lehet szűrni.
  11. Tálaláskor a tésztára holmozzunk egy adag szószos húsgombócot és szórjunk rá reszelt sajtot.

Jó étvágyat kívánunk!

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top