Húsvéti fokhagymás csülök

 

A csülök nem éppen a diétás ételeink közé tartozik, de Húsvétkor nem is ez a lényeg. Hogy is lesz igazán isteni az íze? Ha nem sajnáljuk a fűszereket, na meg a fokhagymát! A hús fantasztikusan omlós, és akkor az igazi, ha leválik a csontról, a bőre pedig ropogós. 

Hozzávalók: 

  • 1 kg csülök
  • DOMI zúzott fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl étolaj
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1.5 dl sör

  • bors
 
 

Recept:

A csülköt mossuk meg, sózzuk be és tegyük bele annyi vízbe, ami éppen hogy ellepi. 
Rakjuk hozzá a babérlevelet és a vöröshagymát.
Ezután főzzük körülbelül 1 óra hosszát.
Ezt követően az olajban keverjük el a borsot, a DOMI zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, és kenjük be vele a húst. Az egészet tegyük egy tűzálló tálba és öntsük rá a sört. Ha nincs akkor használjunk alufóliával letakart tepsit.

Előmelegített sütőben, 180 fokon lefedve/letakarva süssük, időnként a szaftjával locsolgatva. 
Két óra elteltével pirítsunk rá a csülökre, hogy a bőre jó ropogós legyen.
A sörben sült csülköt krumplival, káposztával, vagy bármilyen savanyúsággal is tálaljuk. 
 
Jó étvágyat kívánunk!
Scroll to Top
Scroll to Top