Krumplis lángos fokhagymás tejföllel

Hozzávalók  15 nagyobb darabhoz:

  • 90 dkg finom liszt
  • kb. fél kg krumpli
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 2 csomag instant élesztő
  • só olaj a sütéshez

Az öntethez:

  • 4-5 gerezd fokhagyma, vagy DOMI zúzott fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

A krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük a vizet róla, és azonnal áttörjük krumplinyomóval. Felöntjük a tejjel és a tejföllel. A keveréket áttöltjük a kenyérsütőgépbe (ha nincs, akkor egy nagyobb tálba), mehet bele 0,5 dl olaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, a liszt és az élesztő. 1,5 óráskeverő, kelesztő programra állítjuk (vagy simára gyúrjuk, puha legyen, és meleg helyen duplájára kelesztjük).Ha megkelt, olajat öntünk egy tálcára, erre tesszük a tésztát, olajos kézzel és késsel szétosztjuk. Magasabb serpenyőben legalább 1 liter olajat hevítünk, olajos kézzel egy-egy adagot kihúzogatunk, megformáljuk, majd beletesszük az olajba, és a kiszedőcsipesszel azonnal utánanyúlunk, az olaj alá nyomjuk egy kicsit (ettől azonnal felhólyagosodik), ezután pár percig sütjük mindkét oldalát.A tejfölt a zúzott fokhagymával és egy kis sóval összekeverjük, és ezt tesszük a kész lángosokra.

Jó étvágyat kívánunk!

Ajánljuk hozzá:

Scroll to Top
Scroll to Top