Október beköszöntével az áruházakat, boltokat, illetve piacokat ellepik a különféle tök különlegességek. Egy szuper zöldség, amely igen gazdag vitaminokban. Ha nem vagy nagy tökfogyasztó, de kipróbálnád vagy csak egy jó ételre vágysz, akkor ez a recept ideális lesz számodra, mert csodás íze egyszerűen magávalragadó!
Hozzávalók
- 1 db sütőtök
- 2 evőkanál méz
- 6 gerezd fokhagyma, 1 egész fej fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- kakukkfű
- rozmaring
- só, bors
Elkészítés
- A sütőtököt mosd és pucold meg. Vágd fel keresztirányban és szedd ki kanállal a magját. Függőlegesen is felezd meg a tököt, majd vágd keresztben csíkokra.
- Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olajat keverd össze a mézzel, a sóval, a borssal, az aprított rozmaringgal, és csorgasd a sütőtökre.
- Tedd a tepsibe a félbe vágott fokhagymát és a fokhagymagerezdeket is.
- Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 45-50 perc alatt.
- Majdnem a sütés végén szórd meg kakukkfűvel, majd pár percig süsd tovább.
- Amikor a tök puha, és szép a színe, vedd ki a sütőből.