Mézes-fokhagymás sütőtök

Október beköszöntével az áruházakat, boltokat, illetve piacokat ellepik a különféle tök különlegességek. Egy szuper zöldség, amely igen gazdag vitaminokban. Ha nem vagy nagy tökfogyasztó, de kipróbálnád vagy csak egy jó ételre vágysz, akkor ez a recept ideális lesz számodra, mert csodás íze egyszerűen magávalragadó!

Hozzávalók

  • 1 db sütőtök
  • 2 evőkanál méz
  • 6 gerezd fokhagyma, 1 egész fej fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

  1. A sütőtököt mosd és pucold meg. Vágd fel keresztirányban és szedd ki kanállal a magját. Függőlegesen is felezd meg a tököt, majd vágd keresztben csíkokra.
  2. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olajat keverd össze a mézzel, a sóval, a borssal, az aprított rozmaringgal, és csorgasd a sütőtökre.
  3. Tedd a tepsibe a félbe vágott fokhagymát és a fokhagymagerezdeket is.
  4. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 45-50 perc alatt.
  5. Majdnem a sütés végén szórd meg kakukkfűvel, majd pár percig süsd tovább.
  6. Amikor a tök puha, és szép a színe, vedd ki a sütőből. 

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top