Miért szedjünk fokhagyma kapszulát?
Hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb fajtát?

A fokhagyma híresen jó baktérium- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik, miközben támogatja az immunrendszert a normál működésben, de segíti a keringés megfelelő működését is a rossz koleszterin lebontásával. Emellett hígítja és tisztítja is a vért, a magas vérnyomásban szenvedők számára, így kifejezetten ajánlott a rendszeres fogyasztása, miközben a szív- és érrendszer állapotának javításában, illetve fenntartásában egyaránt fontos szerepet játszhat, sőt a mindennapi stressz ellen is hatékony.

Ezek tudatában, aki csak tehetné, éjjel-nappal fokhagymát fogyasztana. De van egy kis bibi. Az a bizonyos fokhagyma szag. Ahhoz hogy elkerüljük a kellemetlenséget szerencsére már feltalálták a rést a pajzson: a fokhagyma kapszulát.

Manapság a piacon számos fokhagyma kapszula közül lehet választani. Technológiai szempontok alapján két fajtát különböztethetünk meg, az olajos kivonatú, lágy zselatin, illetve a szárított fokhagyma őrleményt tartalmazó kapszulát.

Az olajos kivonatú kapszulákban eljárása során a fokhagymát saját folyadékukban áztatják, így az eljárás megőrzi a fokhagyma fontos hatóanyagát, többek között az allicint. A por alapú fokhagyma kapszula esetében a fokhagymát feldarabolják, magas hőmérsékleten szárítják, majd porrá őrlik. Sokan esküsznek az olajos típusú kapszulákra, de vigyázni kell, hiszen felszívódás szempontjából, nem mindegy, hogy a kapszula milyen olajat tartalmaz, illetve, hogy az áztatás milyen módon történik. Ez sajnos gyomor bántalmakhoz is vezethet. Ugyan ez a figyelemfelhívás igaz a por alapú kapszulák esetén is, hiszen az őrlemény mellett más kiegészítő töltőanyag is belekerülhet a kapszulába, illetve mindkét kapszula esetén igaz, hogy nem mindegy milyen kapszulákba történik a töltés.

 Ha fokhagyma kapszulát választunk általában az elsődleges célunk, hogy a fokhagyma áldásos hatását szagtalanul élvezhessük. Az ember azt gondolhatná, hogy ezt csak a por alapú kapszula esetén teheti meg, de ez is csak mende- monda, hiszen számos olyan lágy zselatin kapszula létezik, amely nem okoz kellemetlen szagokat használójának. Viszont amire fontos felhívnunk a figyelmet, az a kapszula allicin tartalma, illetve hogy hány mg fokhagymát tartalmaz 1 kapszula. Ha választani akarunk kapszula és kapszula között, úgy gondoljuk, hogy ennek a vizsgálata, összehasonlítása a legfontosabb.

Nem érdekünk és célunk a termékek összevetése, mindenki döntsön a saját meglátása alapján. De a tények magunkért beszélnek, íme a Domi fokhagyma kapszula készítmény adatai:

1 kapszula 600 mg-os
Kapszulánként 500 mg fokhagymaport tartalmaz.
1 napi adag allicin tartalma 12,3 mg (Megfelel 4,6 g. Kb. egy nagyobb fokhagyma gerezdnek.)

Döntsön a minőség mellett, döntsön a betegség ellen!

Scroll to Top
Scroll to Top