Őzgerinc szeletek nyárson sütve fekete fokhagymával

Hozzávalók:

  • 500g (6 szelet) őzgerinc szeletelve
  • 50g fűszerezett zúzott fokhagyma grillekhez és sültekhez(egy tasak)
  • 3-6 gerezd fekete fokhagyma
  • egy darab kaliforniai paprika
  • egy zacskó saláta
  • egy zacskó céklacsíra, vagy búzacsíra
  • egy szál újhagyma

Elkészítés:

Tűzzük egy-egy  nyársra két-két őzgerinc szeletet, köztük feltűzve 1-2 gerezd fekete fokhagymával.
Kenjük be ízlés szerint a hús mindkét oldalát a fűszerezett zúzott fokhagymával.
Amennyiben van időnk, tegyük a hűtőbe pácolódni 1-2, maximum 12 órára.
Pihentetés után süssük meg forró olajban, serpenyőben.
Csináljunk egy salátamixet, ízlés szerinti arányban összekeverve a csíkozott kaliforniai paprikát, a felkarikázott újhagymát, a salátát és a csírát.

Ajánljuk hozzá:

Scroll to Top
Scroll to Top