Pirított zöldséges bao, fekete fokhagymás ponzu-val

Mennyei zöldséges gőzgombóc, amivel se perc alatt megidézheti Ázsia ízeit. Tölthetünk bele húst, különféle szószokat, mi stílusosan most egy zöldséges változat receptjét hoztuk, fekete fokhagymás szósszal lelocsolva. 

Hozzávalók:

  • Liszt 360 g
  • Víz 175 g
  • 2 evőkanál olaj
  • Sütőpor 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál cukor 
  • 12 g porélesztő 
  • kisebb fej fejes káposzta
  • 3 db sárgarépa 
  • 1 db póréhagyma 
  • Gyömbér 10 cm-es darab
  • 2 szál újhagyma
  • 1 dl DOMICUM (fekete fokhagyma lé)
  • 1 dl Szójaszósz
  • 1 dl Citromlé

1. Elkészítjük a bao tésztát. A száraz anyagokat összekeverjük, és hozzá öntjük a langyos vizet, illetve az olajat, majd homogén tésztává gyúrjuk. Meleg helyen, lefedve, 1 óra alatt nagyjából duplájára kelesztjük. 

2. A zöldségeket az újhagyma kivételével felcsíkozzuk, és forró serpenyőben, enyhén sózva megpirítjuk. 

3. Ha megkelt a tésztánk, nagyjából 12-15 egyforma golyóvá formázzuk, és egyenletesen kinyújtjuk sodrófával.

4. A tészta közepére ráhalmozzuk a már megpirított zöldségeket, majd befedjük a tésztával, úgy mintha szilvás gombócot készítenénk. 

5. A gombócokat elkészíthetjük bambusz gőzölőben (ha van), vagy gőz funkciós sütőben 100 fokon, illetve sima sütőben vízágyon 100 fokon, 12 perc alatt. 

6.  Amíg a gombócok gőzölődnek, vékonyan felkarikázzuk az újhagymát, illetve összekeverjük a szójaszószt, a fokhagymalével és a citromlével. 

Tálaláskor a gombócokat megszórjuk a hagymával, és mellé kis tálkába kínáljuk a “ponzut” és abba mártogatjuk.

             Jó étvágyat kívánunk!

Scroll to Top