Rákos finomság

A következő receptet Rebeka küldte nekünk, aki a Domi Fokhagyma Kft. által szervezett terméktesztelésen vett részt még júniusban. Szuper nyári vacsi, amit már mi is teszteltünk és az egyik kedvenc fokhagymás receptünkké vált!

Hozzávalók

 

Elkészítés

  1. A zöldségkeveréket pirítsuk össze a vajjal.
  2.  Sózzuk, borsozzuk majd adjuk hozzá a DOMI zöldfűszeres zúzott fokhagymát. (Ízlés szerint bolondítsuk meg egy kevés jalapeno szósszal.)
  3. Húzzuk fel a megpucolt, hámozott garnélákat nyársakra.
  4.  Készítsük el a garnélához való szószt: édes-chili szószhoz adjunk hozzá egy púpos kiskanálnyi DOMI zúzott fokhagymát. Édes-chili szósz hiányában keverjünk össze egy kis mézet chilivel és egy nagyon pici narancslével, majd ehhez adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  5. Forgassuk bele a garnélákat ebbe a szószba és süssük ki őket.
  6. Akkor tudjuk, hogy jó a garnéla, ha már szép rózsaszínű lesz és kicsit összegömbölyödik.
  7. Tálaláskor a szószt, ami nem tapadt rá a garnélákra, öntsük a garnélák tetejére.
  8. Táláljuk a granélákat a pirított zöldségkeverékkel.

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top