A következő receptet Rebeka küldte nekünk, aki a Domi Fokhagyma Kft. által szervezett terméktesztelésen vett részt még júniusban. Szuper nyári vacsi, amit már mi is teszteltünk és az egyik kedvenc fokhagymás receptünkké vált!
Hozzávalók
- 100 g garnéla
- 50 g vaj
- 1 db púpos kiskanál DOMI zúzott fokhagyma
- 1 db púpos kiskanál DOMI zöldfűszeres zúzott fokhagyma
- 6 evőkanál édes-savanyú szósz (ennek hiányában: méz, chili, narancslé)
- 200 g zöldségkeverék
- ízlés szerint egy kis jalapeno szó
Elkészítés
- A zöldségkeveréket pirítsuk össze a vajjal.
- Sózzuk, borsozzuk majd adjuk hozzá a DOMI zöldfűszeres zúzott fokhagymát. (Ízlés szerint bolondítsuk meg egy kevés jalapeno szósszal.)
- Húzzuk fel a megpucolt, hámozott garnélákat nyársakra.
- Készítsük el a garnélához való szószt: édes-chili szószhoz adjunk hozzá egy púpos kiskanálnyi DOMI zúzott fokhagymát. Édes-chili szósz hiányában keverjünk össze egy kis mézet chilivel és egy nagyon pici narancslével, majd ehhez adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
- Forgassuk bele a garnélákat ebbe a szószba és süssük ki őket.
- Akkor tudjuk, hogy jó a garnéla, ha már szép rózsaszínű lesz és kicsit összegömbölyödik.
- Tálaláskor a szószt, ami nem tapadt rá a garnélákra, öntsük a garnélák tetejére.
- Táláljuk a granélákat a pirított zöldségkeverékkel.