Április, május beköszöntével a spárgaszezon is elindul. Egy szuper zöldség, amely igen gazdag A, B1, B2, C, E vitaminban és folsavban is. Akár csak a fokhagyma magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően például megakadályozza, hogy a szabadgyökök károsítsák a sejtjeinket, ezzel pedig hozzájárul olyan súlyos betegségek megelőzéséhez, mint a kardiovaszkuláris problémák vagy a diabétesz. Ha nem vagy nagy spárgafogyasztó, de kipróbálnád vagy csak egy jó receptre vágysz, akkor ezt a spárgakrémlevest ajánlott kipróbálni, mert csodás íze egyszerűen lenyűgöző!
Hozzávalók
- 1kg spárga, felkockázva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- kb. 0.5 l zöldségalaplé
- 30 g vaj
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors az ízéseítéshez
- maroknyi friss metélőhagyma a díszítéshez
- maroknyi friss kapor a díszítéshez
Elkészítés
- Közép meleg lábasban olvasszuk fel a vajat.
- Adjuk hozzá a fokhagymát és minimum 1 percig kevergessük.
- Ezután öntsük hozzá a kockára vágott spárgát. Sózzuk, borsozzuk, pirulásig kevergessük.
- Kis idő elteltével adjuk hozzá a zöldséglevet is, és további 15 percig pároljuk így ezzel a spárgát.
- Ha már puhult a spárga eleget, botmixer segítségével pürésítsük le.
- Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, és magasabb hőfokon főzzük fel a krémlevest.
- Ezután jöhet a tálalás. Szedjük a levest mélytányérba, szórjuk meg ízlés szerint metélőhagymával, kaporral és díszítésnek még egy kis főzőtejszínnel.