Spárgakrémleves

Április, május beköszöntével a spárgaszezon is elindul. Egy szuper zöldség, amely igen gazdag A, B1, B2, C, E vitaminban és folsavban is. Akár csak a fokhagyma magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően például megakadályozza, hogy a szabadgyökök károsítsák a sejtjeinket, ezzel pedig hozzájárul olyan súlyos betegségek megelőzéséhez, mint a kardiovaszkuláris problémák vagy a diabétesz. Ha nem vagy nagy spárgafogyasztó, de kipróbálnád vagy csak egy jó receptre vágysz, akkor ezt a spárgakrémlevest ajánlott kipróbálni, mert csodás íze egyszerűen lenyűgöző!

Hozzávalók

  • 1kg spárga, felkockázva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • kb. 0.5 l zöldségalaplé
  • 30 g vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors az ízéseítéshez
  • maroknyi friss metélőhagyma a díszítéshez
  • maroknyi friss kapor a díszítéshez

Elkészítés

  1. Közép meleg lábasban olvasszuk fel a vajat.
  2. Adjuk hozzá a fokhagymát és minimum 1 percig kevergessük.
  3. Ezután öntsük hozzá a  kockára vágott spárgát. Sózzuk, borsozzuk, pirulásig kevergessük.
  4. Kis idő elteltével adjuk hozzá a zöldséglevet is, és további 15 percig pároljuk így ezzel a spárgát.
  5. Ha már puhult a spárga eleget, botmixer segítségével pürésítsük le.
  6. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, és magasabb hőfokon főzzük fel a krémlevest.
  7. Ezután jöhet a tálalás. Szedjük a levest mélytányérba, szórjuk meg ízlés szerint metélőhagymával, kaporral és díszítésnek még egy kis főzőtejszínnel.

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top