Híg besamel mártást készítünk, a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük, majd felöntjük a tej és tejszín keverékével. Sózzuk, és kb 5 percig főzzük. A még forró besamellbe beleturmixolunk kb 500 g spenótot, szép zöld mártást kell, hogy kapjunk. Közben vizet melegítünk, sózzuk, ecetezzük, nem kell túl ecetesnek lennie, de azért érződjön rajta. Ha felforrt, takarékra tesszük, és beleütjük a tojásokat, kb 5 percig főzzük, majd szűrőkanál segítségével, finoman egy tányérra helyezzük. A maradék spenótot kevés sóval egy forró serpenyőben megpirítjuk. A krémet méltányérba szedjük, belehalmozzuk a spenótot, majd ráhelyezzük a tojást. Vékonyan felkarikázott újhagymát, és törött borsot szórunk rá.