Spenótfőzelék, buggyantott tojással

A spenót egy aduász levélzöldség, amit szinte a világ minden részén fogyasztanak. A spenót kiváló A, B és C Vitamin forrás. A fokhagymával pedig tökéletes párost alkotnak, bármilyen ételnél.

Hozzávalók

 
  •        Spenót 80 dkg
  •        Zúzott fokhagyma 1 tasak
  •        Vaj 60 g
  •        Liszt 30 g
  •        Tej 5 dl
  •        Tejszín 1 dl
  •        Tojás 4 db
  •        Ecet
  •        Újhagyma 2 szál
 
Híg besamel mártást készítünk, a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük, majd felöntjük a tej és tejszín keverékével. Sózzuk, és kb 5 percig főzzük. A még forró besamellbe beleturmixolunk kb 500 g spenótot, szép zöld mártást kell, hogy kapjunk. Közben vizet melegítünk, sózzuk, ecetezzük, nem kell túl ecetesnek lennie, de azért érződjön rajta. Ha felforrt, takarékra tesszük, és beleütjük a tojásokat, kb 5 percig főzzük, majd szűrőkanál segítségével, finoman egy tányérra helyezzük. A maradék spenótot kevés sóval egy forró serpenyőben megpirítjuk. A krémet méltányérba szedjük, belehalmozzuk a spenótot, majd ráhelyezzük a tojást. Vékonyan felkarikázott újhagymát, és törött borsot szórunk rá.
 
Jó étvágyat kívánunk!
Scroll to Top