Egy laktató és szuper kínai fogás, amit mindenkinek ajánlott kipróbálnia!
Főleg ha fokhagymaimádó vagy, mint mi. 🙂
Hozzávalók
500 g csirkemell
1 db Domi zúzottfokhagyma
1 db kisebb piros kaliforniai paprika
1 db kisebb sárga kaliforniai paprika
2 marék mirelit zöldbab
1 db nagy vöröshagyma
1 tk. szezámolaj
2 ek. Földimogyoróolaj
1 csipetnyi fehérbors
1 ek. frissen reszelt gyömbér
1 tk. chili pehely
Szószhoz:
2 tk. barna nádcukor
1 ek. rizsecet
1 tk. szójaszósz
2 tk. kukorica keményítő
Recept
- Vágjuk fel a csirkemellet csíkokra, a kaliforniai paprikákkal és a hagymával együtt.
- Öntsük a tálba a szezámolajat és szórjuk meg a fehérborssal. Tegyük bele a csirkemellet, keverjük jól el, majd hagyjuk 15 percig pácolódni.
- Kisebb tálban keverjük el a szósz alapanyagait, majd tegyük félre.
- Serpenyőben vagy wokban hevítsük a földimogyoróolajat magas hőfokon (ha nincs, olyan olajat válaszunk, ami bírja a „strapát”.) Ha elég forrónak érezzük az olajat dobjuk bele a csirkemell csíkokat és kapassuk meg, barnulásig pirítsuk meg. Sütést követően tegyük félre a csirkemell csíkokat.
- Ezután jöhet a zöldségek pirítása. A már meleg serpenyőnket alacsonyabb hőfokon melegítsük tovább. Nyomjunk a Domi Natúr zúzott fokhagyma tubusból körülbelül 2 teáskanálnyi mennyiséget, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a chili pelyhet. Egy kicsit melegítsük át az egészet, de vigyázzunk, mert a fokhagyma hamar meg tud égni és akkor keserű lesz az ételünk!
- Ezután emeljük meg a hőt, és dobjuk bele a vöröshagyma darabokat, a zöldbabot, ás ezt süssük körülbelül 30-40 mp-ig. Közben adjuk hozzá a kaliforniai paprikákat is, majd az egészet süssük amíg a zöldségek félig át nem sültek. Ezután rakjuk vissza a zöldségek közé a már megsütött csirkemell csíkokat és öntsük nyakon az egészet a szósszal. Állandó kevergetés mellett süssük az egészet addig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.