Stir fry csirkemell

Egy laktató és szuper kínai fogás, amit mindenkinek ajánlott kipróbálnia!
Főleg ha fokhagymaimádó vagy, mint mi. 🙂

Hozzávalók

500 g csirkemell

1 db Domi zúzottfokhagyma

1 db kisebb piros kaliforniai paprika

1 db kisebb sárga kaliforniai paprika

2 marék mirelit zöldbab

1 db nagy vöröshagyma

1 tk. szezámolaj

2 ek. Földimogyoróolaj
1 csipetnyi fehérbors
1 e
k. frissen reszelt gyömbé
1 tk. chili pehely 

Szószhoz:

2 tk. barna nádcukor 

1 ek. rizsecet

1 tk. szójaszósz
2 tk. kukorica keményítő 

Recept

  1. Vágjuk fel a csirkemellet csíkokra, a kaliforniai paprikákkal és a hagymával együtt.
  2. Öntsük a tálba a szezámolajat és szórjuk meg a fehérborssal. Tegyük bele a csirkemellet, keverjük jól el, majd hagyjuk 15 percig pácolódni.
  3. Kisebb tálban keverjük el a szósz alapanyagait, majd tegyük félre.
  4. Serpenyőben vagy wokban hevítsük a földimogyoróolajat magas hőfokon (ha nincs, olyan olajat válaszunk, ami bírja a „strapát”.) Ha elég forrónak érezzük az olajat dobjuk bele a csirkemell csíkokat és kapassuk meg, barnulásig pirítsuk meg. Sütést követően tegyük félre a csirkemell csíkokat.
  5. Ezután jöhet a zöldségek pirítása. A már meleg serpenyőnket alacsonyabb hőfokon melegítsük tovább. Nyomjunk a Domi Natúr zúzott fokhagyma tubusból  körülbelül 2 teáskanálnyi mennyiséget, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a chili pelyhet. Egy kicsit melegítsük át az egészet, de vigyázzunk, mert a fokhagyma hamar meg tud égni és akkor keserű lesz az ételünk!  
  6. Ezután emeljük meg a hőt, és dobjuk bele a vöröshagyma darabokat, a zöldbabotás ezt süssük körülbelül 30-40 mp-igKözben adjuk hozzá a kaliforniai paprikákat is, majd az egészet süssük amíg a zöldségek félig át nem sültek. Ezután rakjuk vissza a zöldségek közé a már megsütött csirkemell csíkokat és öntsük nyakon az egészet a szósszal. Állandó kevergetés mellett süssük az egészet addig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

Ajánljuk hozzá

Natúr zúzott fokhagyma
80 g

Scroll to Top
Scroll to Top