Egy igazi gasztronómiai élmény, amely finom és könnyen elkészíthető. A sült camembert egy igazi ínyenc csemege, melynek elkészítése egyszerű és fekete fokhagymával kombinálva az ízek összjátéka lenyűgöző. Tökéletes vendégváró, előétel, sőt vacsorának is kiváló! Csak a végén nehogy függőséget okozzon! 🙂
Hozzávalók
- 250 g camembert (dobozos)
- 1 db Domi fekete fokhagyma gerezd (55 g-os)
- 10 szál friss kakukkfű
- 50 g szárított paradicsom
- ½ evőkanál olaj
- ½ evőkanál balzsamecet
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.
- Vegyük ki a camembert sajtot a csomagolásából, rakjuk egy sütőpapírra, majd egy éles késsel vágjunk a tetejébe egy “csillag” ábrát.
- Vágjuk fel a fekete fokhagyma gerezdeket kisebb részekre, keverjük össze egy pici kakukkfűvel és tömjük bele a camembert belsejébe.
- Az aszalt paradicsomot is vágjuk kisebb részekre és egy kis olajjal és balzsamecettel összekeverve halmozzuk a sajt tetejére.
- Süssük az egészet 12-15 percig, amíg a sajt meg nem sül és folyóssá nem válik a közepe.
- Tálaljuk pirítóssal vagy kétszersülttel.
Jó étvágyat!