Hozzávalók
Hozzávalók a gnoccihoz:
- 1,2 kg szarvascomb
- 1 db paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 fej fekete fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db babérlevél
- 5-6 szem borókabogyó
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 3 dl vörösbor
- 1 evőkanál őrölt édes pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek sertészsír
Elkészítés
- Az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg.
- Tegyük hozzá a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
- Amikor ez az alap puhára párolódott, tegyük hozzá a sűrített paradicsomot, a fűszerpaprikát és a kockázott húst.
- Amikor a hús kiadja a levét hozzáadjuk a további fűszereket, a félbe vágott fokhagymafejet, az apróra vágott fekete fokhagymát és felöntjük 3 dl vörösborral. Fedő alatt 2-3 órán keresztül főzzük.
- Elkészülése előtt sózzuk, borsozzuk.
- Tálaláshoz kínáljunk mellé tésztát, galuskát, vagy akár egyszerűen csak kenyeret.