Szarvas pörkölt fekete fokhagymával

Hozzávalók

Hozzávalók a gnoccihoz:

  • 1,2 kg szarvascomb 
  • 1 db paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 fej fekete fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 5-6 szem borókabogyó
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 dl vörösbor
  • 1 evőkanál őrölt édes pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek sertészsír

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg.
  2. Tegyük hozzá a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
  3. Amikor ez az alap puhára párolódott, tegyük hozzá a sűrített paradicsomot, a fűszerpaprikát és a kockázott húst.
  4. Amikor a hús kiadja a levét hozzáadjuk a további fűszereket, a félbe vágott fokhagymafejet, az apróra vágott fekete fokhagymát és felöntjük 3 dl vörösborral. Fedő alatt 2-3 órán keresztül főzzük.
  5. Elkészülése előtt sózzuk, borsozzuk. 
  6. Tálaláshoz kínáljunk mellé tésztát, galuskát, vagy akár egyszerűen csak kenyeret.

Ajánljuk hozzá

Scroll to Top
Scroll to Top