A következő receptet Soma küldte nekünk, aki a Domi Fokhagyma Kft. által szervezett terméktesztelésen vett részt még júniusban. Szuper gyors fokhagymás fogás, amit mindenképpen ki kell próbálnod!
Hozzávalók
- 4 szelet vastagabb tarja
- 4 db kisebb sárga új burgonya
- 1 fej lilahagyma
- DOMI zöldfűszeres zúzott fokhagyma
- 1 dl olíva olaj
- 2 dl víz
Elkészítés
- A húsokat villával szurkáljuk meg és forgassuk bele a zöldfűszeres fokhagymába. Ezután pihentessük kb. 5 percet a pácban.
- Szeleteljük fel a burgonyát illetve a lila hagymát.
- A húsokat helyezzük egy tepsibe, öntsünk rá egy kis olíva olajat és vizet. Fedjük le alufóliával majd előmelegített sütőben, 160 fokon süssük 20 percig. 20 perc után fordítsuk meg a húsokat, adjuk hozzá a felvágott lilahagymát és burgonyát és süssük tovább az egészet együtt még 20 percig.
- Tálaljuk a húst a sült zöldségekkel, illetve ízlés szerint savanyúsággal.