Hozzávalók:
- 60 dkg sárgarépa
- 0.5 dl olívaolaj
- 0.5 teáskanál bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyem1 teáskanál só
Elkészítés:
A sárgarépát pucoljuk meg. Ha vastag, hosszában vágjuk kettő-négy részre. Az olívaolajat keverjük össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakjuk a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Locsoljuk meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgassuk össze.
Tegyük előmelegített sütőbe, fedjük le fóliával, és 200 fokon süssük meg a zöldséget körülbelül 45 percig, amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz. Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a vége előtt a fóliát is levenni róla. Ha szükséges, öntsünk alá kevés vizet vagy zsiradékot. Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel, esetleg szegfűszeggel.
Jó étvágyat kívánunk!