Toszkán csirkemell

Január 17- én ünnepeljük az olasz konyha világnapját, amit már 2008 óta tartanak az ország számos pontján. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az olasz konyhának és az olasz éttermeknek fenn kell tartaniuk autentikus mivoltukat, bárhol is legyenek a világban; és hogy hirdesse a változatos olasz gasztronómiát.

Ha az olasz ételekre gondolunk, általában mindenkinek a pizza vagy a carbonara jut az eszébe. Pedig a sztereotípiával ellentétben az olasz konyha nem csak tésztából és szószokból áll. Az olaszok előszeretettel esznek szaftos húsokat, sajtokat, halakból és tenger gyümölcseiből készült ételek, rizottókat vagy istenien megkomponált szendvicsket.

Ennek apropóján ma egy ínycsiklandozó, TOSZKÁN CSIRKEMELL receptet hoztunk el nektek.

Hozzávalók :

  • 3 nagy filézett csirkemell

  • 2 dl főzőtejszín

  • 100 g reszelt parmezán

  • 10 db szárított paradicsom

  • 1 zacskó bébi spenót

  • 1 teáskanál Domi zúzott fokhagyma

  • 2 db fokhagyma gerezd

  • 1 fej vöröshagyma

  • oliva olaj

  • citrombors

  • 2 dl alaplé

  • szárított bazsalikom,

  • oregánó

Elkészítés:

1.

Vágjuk félbe a 3 nagy csirkemellet és fűszerezzük be citromborssal és sóval.

2.

Serpenyőbe öntsünk kis mennyiségű olivaolajat és süssük meg rajta a csirkemelleket, majd ha kész van, tegyük félre.

3.

Ugyan ebbe a serpenyőbe, plusz olivaolaj hozzáadásával dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Ha már üveges, adjunk hozzá  Domi zúzott fokhagymát, és az apróra vágott gerezdeket is.

4.

Körülbelül 2-3 perc kavargatás után adjunk hozzá a hagymákhoz 1 dl alaplevet, és főzzük még további 5 percig.

5.

Ezután keverjünk hozzá tejszínt és parmezán sajtot.

6.

Ha elolvadt a sajt, adjunk hozzá csíkokra vágott szárított paradicsomot és fűszereket.

Főzzük az egész „szószt” 1-2 percig.

7.

A végén adjuk hozzá a spenótot is.

Kicsit főzzük, majd kóstoljuk meg az egész keveréket és ha kell fűszerezzük még.

8.

Ha megpuhult a spenót és megfelelő az íze a szaftunknak, helyezzük vissza a húsokat és fedő alatt még 2-3 percig főzzük, hogy a hús is átvegye az ízeket.

Tálaljuk rizzsel, tésztával vagy akár bulgurral is.

Jó étvágyat kívánunk!

Ajánljuk hozzá:

Scroll to Top
Scroll to Top