Vajban pirított fokhagymás gombafejek

Gyors és egyszerű meleg előétel vagy köret a gomba és a fokhagyma kedvelőinek.

Hozzávalók:

  • 50 dkg barna csiperkegomba
  • 15 dkg sótlan vaj
  • 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • só, bors
  • 2 szál rozmaring
Elkészítés:

Hevítsük fel a vajat egy serpenyőben. 

A gombákat mossuk és tisztítsuk meg és 4-5 perc alatt pirítsuk le őket szép barnára.

Adjuk hozzá a rozmaring szálakat, majd öntsük nyakon a borral.

Pár perc alatt redukáljuk a bor mennyiségét.

Ezután adjuk hozzá a fokhagyma gerezdeket, a sót, borsot és még pár pedig kevergessük a mixet.

Tálaljuk a kész gombákat ízletes húsok mellé, vagy meleg előételként.

Jó étvágyat hozzá!

Scroll to Top
Scroll to Top